Siirry pääsisältöönSiirry sivunavigaatioon

Yleistä Design Systemistä

Suomi.fi Design System tarjoaa kokoelman saavutettavia, uudelleenkäytettäviä ja dokumentoituja käyttöliittymäkomponentteja sekä ohjeistuksen niiden käyttöön. Design System -kirjaston komponentit ovat yhteismitallisia rakennuspalikoita, jotka auttavat niin suunnittelijoita kuin kehittäjiäkin toteuttamaan yhdenmukaisia palveluja. Voit hyödyntää komponentteja joko sellaisenaan tai muokata niiden ulkoasua vastaamaan oman palvelusi visuaalista ilmettä.

Käyttäjäkokemus ja saavutettavuus

Yhdenmukaisten käyttöliittymäkomponenttien avulla eri palvelut näyttäytyvät käyttäjille yhtenäisinä ja käyttäjäkokemus säilyy eheänä. Käyttämällä samanlaisia elementtejä johdonmukaisesti, tuotamme palvelun käyttäjälle intuitiivisen ja ymmärrettävän käyttökokemuksen. Yhdenmukaisesti toimivat palvelut ovat käyttäjien etu.

Saavutettavuudesta huolehtiminen on erittäin keskeinen osa Suomi.fi Design System -kirjastoa. Kaikissa ratkaisuissa huomioidaan jo suunnitteluvaiheessa saavutettavuuskriteerit (WCAG 2.1). Apuvälinekäytön lisäksi suunnittelussa huomioidaan myös kognitiivinen saavutettavuus. Kaikki komponentit myös testataan saavutettavuusvaatimusten mukaisesti ennen niiden julkaisua.

Suomi.fi-brändi

Kaikki Suomi.fi-kokonaisuuteen kuuluvat eri palvelut käyttävät Suomi.fi-brändiä, jota hallinnoi Digi- ja väestötietovirasto. Suomi.fi Design System -kirjaston käyttöliittymäkomponentit pohjautuvat Suomi.fi-brändin visuaaliseen ilmeeseen.

Suomi.fi-brändiperheeseen kuuluu useita sähköisen asioinnin tukipalveluja. Näitä ovat esimerkiksi: Suomi.fi-verkkopalvelu, Palvelutietovaranto, Tunnistus, Viestit, Valtuudet, Kartat, Maksut, Palveluhallinta ja palveluväylän Liityntäkatalogi. Suomi.fi-logon käyttäminen palvelun tunnuksena on sallittua ainoastaan Suomi.fi-brändiperheeseen kuuluvissa palveluissa.

Kysy ja kommentoi

Kehittäjien ja komponenttikirjaston käyttäjien välinen keskustelu löytyy GitHubista.

GitHubAvautuu uudessa välilehdessä