Siirry pääsisältöönSiirry sivunavigaatioon

Breadcrumb (Murupolku)

Murupolku on navigaatiokomponentti, joka esittää käyttäjälle näkymän sijainnin verkkopalvelun rakenteessa. Murupolun avulla käyttäjä voi liikkua verkkopalvelun sisältöhierarkiassa.

Saavutettavuus ja käytettävyys

  • Murupolun linkin nimen tulee olla sama kuin sen näkymän otsikko, johon linkki johtaa.
  • Murupolku on piilotettu käyttöliittymän mobiilikoossa, koska sivun asiasisältöä halutaan korostaa tuomalla se mahdollisimman lähelle sivun alkua. Lisäksi murupolun käyttäminen mobiilinäkymässä on asettelun ja motorisen käytettävyyden kannalta haastavaa.
  • Murupolku ei lisää käytettävyyttä ja saavutettavuutta sellaisissa verkkopalveluissa, joiden rakenne koostuu vain muutamista tasoista.

Mistä komponentti koostuu

Murupolku on linkkirivi, jossa näytetään avoinna olevan näkymän sijainti verkkopalvelun rakenteessa. Käyttäjän nykyinen sijainti esitetään linkkirivin viimeisenä. Nykyisen sijainnin tieto ei toimi linkkinä, ja se myös erotttuu visuaalisesti klikattavista linkeistä.

Koko ja käyttö

Murupolkukomponenttia käytetään, kun halutaan auttaa käyttäjää ymmärtämään, missä näkymä sijaitsee verkkopalvelun rakenteessa sekä missä kohtaa rakennetta käyttäjä parhaillaan on. Murupolku auttaa käyttäjää myös siirtymään tasolta toiselle verkkopalvelun sisältöhierarkiassa. Murupolut ovat hyödyllisiä erityisesti silloin, kun käyttäjä saapuu näkymään suoralla linkillä tai esimerkiksi hakukoneen kautta.

Murupolku käyttöliittymässä

Murupolku sijaitsee heti sivuston ylätunnisteen alapuolella.