Siirry pääsisältöönSiirry sivunavigaatioon

Notification (Ilmoitus)

Ilmoitus on komponentti, jonka avulla käyttäjälle voidaan välittää olennaista palvelun osaan ja käyttäjän toimintaan liittyvää palautetta ja tietoa.

Et voi muokata tätä versiota

Sisällöstä on olemassa uudempi versio (28.12.2021)

Saavutettavuus ja käytettävyys

  • Mikäli ilmoituksia on tarkoitus lisätä sivulle dynaamisesti, niitä varten kannattaa luoda ruudunlukijakäyttäjiä varten live region, jonka sisään ilmoitukset lisätään. Tällöin myös ruudunlukijakäyttäjät saavat tiedon sivulle lisätystä ilmoituksesta.
  • Ilmoituksen otsikkotaso on määriteltävissä käyttötapauksen mukaan. Käytä ilmoituksessa otsikkotasoa, joka ei riko näkymän otsikkojärjestystä.
  • Sivulla voi olla yhtä aikaa useita ilmoituksia näkyvissä.

Mistä komponentti koostuu

Komponentti koostuu ilmoituksen tyyppiä kuvaavasta ikonista, otsikosta ja pääsisällöstä sekä "sulje" painikkeesta. Ilmoituksen pääsisällön alle on myös mahdollista lisätä toimintoelementtejä, kuten painikkeita.

Koko ja käyttö

Ilmoituksia voidaan käyttää joko näkymän pääsisällön alussa tai relevantissa paikassa sisällön seassa, ja siitä on olemassa kaksi eri varianttia. Huomioilmoitus kertoo, että palvelussa on jotain huomioitavaa. Huomioilmoituksen tunnisteväri on sininen ja sitä käytetään tilanteissa, jotka eivät vaadi käyttäjältä varsinaista reagointia. Virheilmoitus viestii käyttäjälle merkittävästä virhetilanteesta tai poikkeuksesta tietyssä näkymässä. Virheilmoituksen tunnisteväri on punainen. Kapeilla näytöillä, kuten mobiilissa käytetään lisäksi pienille ruuduille tarkoitettuja tyylejä.

Käännös saapunut (ruotsi)

Ilmoitukseen voidaan tarvittaessa lisätä toimintoelementtejä, jotka näytetään pääsisällön alla.

Käännös saapunut (ruotsi)

Tarkista käännös ja muokkaa sitä tarvittaessa