Siirry pääsisältöönSiirry sivunavigaatioon

Language Menu (Kielivalikko)

Kielivalikkoa käytetään, kun palvelua voidaan käyttää useilla kielillä, eli sillä on useita kieliversioita. Kielen vaihtaminen vaihtaa käyttöliittymässä käytetyn kielen.

Saavutettavuus ja käytettävyys

  • Suomi.fi kielivalintakomponentissa otsake (label) on rakennettu komponenttiin, mutta teksti on visuaalisesti piilotettu näkyvistä tyylisyistä. Otsakkeen (label) käyttäminen pudotusvalikon yhteydessä on muuten aina suositeltavaa.
  • Huomioi, että viittomakieli ei ole kielivalinta vastaavasti kuin puhutut kielet, joten käyttäjää ei ohjata viittomakielisiin sisältöihin kielivalikosta. Suomi.fi palvelussa ohjataan viittomakielisiin sisältöihin etusivun nostolaatikosta, alatunnisteesta, sekä hakusivun kautta.

Mistä komponentti koostuu

Kielivalikossa näkyy palvelun eri kieliversiot. Suomi.fi verkkopalvelussa vaihtoehdot ovat suomi, ruotsi ja englanti.

Koko ja käyttö

Klikkaamalla avautuu kielivalintamahdollisuudet ja valitsemalla haluttu kieli, Suomi.fi palvelu muuttuu valitulle kielelle.

Kielivalikko käyttöliittymässä

Kielivalikko kannattaa sijoittaa sivuston tai palvelun ylätunnisteeseen (Header). Suomi.fi palvelussa kielivalikko sijaitsee ylätunnisteessa (Header). Pienillä näytöillä kielivalintaan käytetään linkkejä, jotka sijoitetaan osaksi navigointiin käytettävää valikkoa.